StudieVereniging Collectief Student Technologen Rotterdam

Welkom op de website van S.V. C.S.T.R.

PubQuiz Commissie

De PubQuiz Commissie is verantwoordelijk voor de jaarlijkse pubquiz van CTE. Op 2 februari 2018 werd gestreden om de eerste titel, toen al door zo'n 40 man verdeeld over 8 teams. Uiteindelijk ging het team onder leiding van mevrouw Rijgersberg met de zege aan de haal, na deze geslaagde pubquiz

Op 21 februari werd wederom gestreden in eetcafé Mombassa. Het gaat deze keer niet alleen om de prijzen, prestige en eer, maar ook om de dit jaar voor het eerst uitgereikte 'Jasper Stubbé Wisseltrofee'. De prijs is vernoemd naar de h.t. secretaris van S.V. C.S.T.R., die voor het tweede jaar op rij de presentatie op zich neemt en ook sponsor is van de wisseltrofee. Het andere lid van de PubQuiz Commissie is Lex Tuinenburg (h.t. voorzitter), hij is degene die verantwoordelijk is voor de inhoud van de PubQuiz. Als eenmansjury is hij tevens een strenge doch rechtvaardige nakijker van alle antwoorden.


VERSLAG 2E CTE PUBQUIZ 

Op donderdag 21 februari vond de 2e CTE PubQuiz plaats in eetcafé Mombassa. Ongeveer 30 man gingen de strijd aan in teams van 3 of 4. Op het spel stonden naast mooie prijzen en de eer ook de eerste Jasper Stubbé Wisseltrofee op het spel. Deze trofee is door Jasper geschonken aan de vereniging, waarvoor hartelijk dank.

Rond de klok van kwart over 6 werd begonnen met de teamindeling, waarna begonnen kon worden met de PubQuiz. Na een pittige eerste ronde zagen sommige mensen het al niet meer zitten, maar ronde 2 en 3 werden een stuk beter gemaakt. Ronde 4 was de fotoronde, met daarin 10 'beroemde' Michaels, waaronder onze eigen Michael Vlug, die uiteraard door iedereen werd herkend.

Na de aardrijkskunderonde volgde de muziekronde met daarin 10 nummers met nummers. Onder andere 'Eight days a week' van The Beatles en '9 to 5' van Dolly Parton werden prima herkend door de deelnemers. In ronde 7 werd nog even de geschiedeniskennis getest, waarna de laatste ronde aanbrak: de CTE-ronde, met daarin vragen over de opleiding, docenten en natuurlijk S.V. C.S.T.R. Ondanks een teleurstellend aantal fouten in de vraag over de spelling van onze volledige verenigingsnaam, werd er goed gescoord deze ronde, waarin onder andere ook vragen zaten over de hardloopprestaties van meneer Tempelman en het werkverleden bij Air Products van mevrouw van Hout. 

Na de 8e ronde werd de eindstand opgemaakt en deed zich een unicum in de rijke geschiedenis van de CTE PubQuiz voor: 2 teams stonden op een gedeelde 2e plek. Een beslissingsvraag moest uitkomst bieden, waarna 'team MIBK' toch nog tweede werd en daarmee 'Wortel(meter -1) = 3' achter zich liet. De prijzen voor de tweede plek waren vergeven, maar er kwamen nog 3 prijzen aan. De volgende was de aanmoedigingsprijs (ook wel de poedelprijs), voor het team wat laatste eindigde. Uiteindelijk werd dat met 1 punt verschil het alumniteam ThermodynamiCan't. Zij kregen een quizboek met 500 vragen, waarmee ze kunnen oefenen, zodat ze volgend jaar bovenin mee kunnen strijden.

De prijs voor beste teamnaam ging uiteindelijk naar de mannen van 'Enthalpils', die met een lekker speciaalbiertje naar huis gingen. 

Toen kwamen we bij het moment suprême: de bekendmaking van de winnaar van de 2e CTE PubQuiz. Dit team kwam een stuk capabeler over dan hun naam doet vermoeden en pakten eigenlijk al vanaf het begin de leiding. 'De ontwerpers van Tsjernobyl' pakten uiteindelijk met maar liefst 9 punten verschil de eindoverwinning. Namens de organisatie: Sophia, Daniël, Tuntai en Toine: van harte gefeliciteerd, een verdiende overwinning. 

De PubQuiz commissie vond het weer een geslaagde avond en wilt iedereen bedanken die er was en natuurlijk ook weer John en Moos van Mombassa voor de gastvrijheid. We kunnen iedereen ook alvast verzekeren: volgend jaar zijn we weer terug voor de 3e CTE PubQuiz!

De PubQuiz Commissie: Jasper Stubbé en Lex Tuinenburg


EINDSTAND

1. De ontwerpers van Tsjernobyl met 55 punten

2. MIBK  met 46 punten

3. Wortel(meter -1) = 3 met 46 punten

4. Basic Batches met 41 punten

5. Enthalpils met 41 punten

6. ThermodynamiCan't met 40 punten